نفوذ نام ابوالفضل میان ایرانیان
به قلم دامنه: به نام خدا. فلکه فکرت (۷) نفوذ فراخ یک نام میان ایرانیان. به نام خدا. سلام. وِردِ زبان ایرانیان شد. سُفرهی نذری خانوادههای مذهبی شد. شعار پشت شیشهی ماشینها شد. در ضربالمثل نماد شد. در قسم خط قرمز سوگندها شد. در وفا نمونه شد و در التجا (=پناهبُردن)، باب حاجتها. یعنی حضرت ابوالفضل سلام الله علیه. یکییکی میگویم:
۱. دوستی دارم به اسم حسین شمس از جیرفت کرمان. سالها پیش میگفت مردم دیار ما تمام قسمها را آسان میخورند اما وقتی کار بیخ پیدا کند و خیلیحساس شود، میگویند کاری نکن قسم حضرت ابوالفضل بخورم.
۲. وقتی میخواهند کاری ستُرگ و خطرناک بکنند ندا میدهند یا اباالفضل.
۳. هرگاه از کاری تعجب کنند و بهتزده شوند میگویند یا حضرت عباس. و اگر کسی دروغ ببافد میگویند دُم خروسات را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را.
۴. وقتی سفرهی نذری پهن میکنند به نام ابوالفضل و با ذکر روضهی ابوالفضل نیت میکنند.
۵. وقتی در جایی گیر کرده باشند و یا دچار ترس و وحشت شده باشند بلند فریاد میزنند و یا در دل نجوا میدهند یااباالفضل، یا حضرت عباس، یا قمر بنیهاشم.
۶. میخواهند پشت یا تاج کامیونها و یا پشت شیشهی سواریها برادر را معنا کنند مینویسند: برادر یعنی عباس.
۷. هرگاه در اوج ناامیدی، امید ببندند، نذر قربانی ابوالفضل میکنند.
۸. و هشتم آنکه وقتی مانند ما دارابکلاییها در ماه محرم میخواهند جوشی بگیرند و شور بدمند و غوغا بهپا کنند با نام ابوالفضل به اشک و ماتم و سوگ میرسند. جوشی گرفتنهای قدیمی «باقرمدّاح یورمله» با نام «وفاکرده ابوالفضل، وفاکرده ابوالفضل» یکی از آن نمونه جوشیهای ماندگار عزاداری شب تاسوعای دارابکلا بود.
امشب خجسته زادروز حضرت عباس -سلامالله علیه- است؛ فرزند برومند امام علی و حضرت امالبنین -سلامالله علیهما- که در کربلا رشادت و معرفت را باهم جمع کرد و در رکاب سالار شهیدان و در دفاع از اساس انسانیت، کودکان و حراست از امنیت، و نیز بقای مکتب و دفع ستم به شهادت رسید و تن به سازش و اماننامهی ستمگران نداد و با دستان بُریدهشده به آسمان شرافت و غیرت و عشق و معنویت پرواز کرد. مبارک باد زادهشدن این گرامیانسانِ انیس، وفادار، آگاه، دلیر، رزمنده، سازگار با حق و سازشناپذیر در برابر جنگافروزان و خونریزان و زورگویان و زراندوزان و تزویرگرایان. این متن را تقدیم میدارم به دلدادگان شیدای حقگرای ستمستیزِ پیرو قرآن و عترت.