شجاعترین کتاب
نوشتهی ابراهیم طالبی دامنه دارابی: میلاد محمد بن عبدالله ص به میزان بعثت حضرت محمد رسول الله ص ارزش معنوی دارد. باید «محمد»ی میبود تا «مَبعث»ی میشد. یک مردِ درستکارِ آمدهبهدنیا، آمادهی برانگیختگی برای نجات دنیا. حالا پس از تولد وَ بعثت وَ هجرت وَ ساخت مدینهی دیانت وُ سیاست، این کتابِ آن آخرین فرستادهی حضرتِ آفریننده است که میان ما، زندگان را، زندگانی میبخشد؛ که به تعبیر من راستگوترین و شجاعترین کتاب است. راستگوترین؛ چون حتی آن نهیبها در وحی نیز درج شد. شجاعترین؛ چون چه کتابی قدرت دارد برای افراد شاخص راحت و ساده حرف بزند و حتی برای یوسف پیامبر «حتّی اذا هلک» تا آن که از دنیا رفت، به کار بِبرَد؟!
«و لَقَد جاءکُم یُوسُفُ مِن قبلُ بِالبیِّناتِ فما زِلتُم فی شکٍّ مِمّا جاءکُم بِه حتّی اذا هَلَکَ قُلتُم لَن یَبعَثَ اللهُ مِن بعدِهِ رسولاً کذلکَ یُضِلُّ اللَّهُ مَن هُوَ مُسرِفٌ مُرتابٌ»
اساساً اگر برای کمترین کسِ سیاست که مرده باشد واژهی هَلَکَ به کار روَد، موج افترا و هجوم ایجاد میشود که برای فلان مقام! لغت هلک استخدام کرد. حال آن که کتاب الله مجید برای نبی خود یوسف ع لفظ هلک آوُرد. قرآن واقعاً کتاب بدون سانسور است. اجازه نداشت یک حرف از وحی را از نقل و رساندن به مردم سانسور کند. این است که میبایست معتقد و عاشق قرآن شد؛ کتابی شجاع و راست. حتی آنجا در سورهی عبَس هم خدا و رسولش در بیان، سانسور نکردند: عَبَسَ وَ تَوَلَّىٰ. چهره در هم کشید و روی گردانید... چون که یک اعمی (=نابینا) آمده بود نزدش؛ فَاَنْتَ عَنهُ تَلَهَّىٰ: ولی تو [با رویگردانی] از او به دیگران میپردازی. کَلَّا اِنَّهَا تَذْکِرَةٌ. «این چنین [برخوردی شایسته] نیست، بیتردید این آیات قرآن مایهی پند است.»
دستبند آمتیست