به قلم ابراهیم طالبی دارابی دامنه : به نام خدا. با سلام به خوانندگان محترم. روستای دارابکُلا، از روستاهای بزرگ ایران است؛ پرجمعیت و دارای تاریخ و قدمت در شهرستان میاندورود استان مازندران. میاندورود چون میانِ دو رودخانهی شهرستان نکا و ساری واقع است، بدیننام خوانده شده است: یعنی میانِ دو تا رود. روستای ما در مجاورت و جنوب شرقی شهر سورک قرار دارد و با جادهی بینالمللی مشهد مقدس، ۵ کیلومتر (از سمت جنگل به دریا) فاصله دارد. روستای دارابکلا یک ویژگی منحصربهفرد در منطقه و شاید در ایران و حتی جهان اسلام دارد و آن این است از دامن آن -که خود دارای حوزهی علمیه بوده است- حدود دویست و پنجاه روحانی و عالم دینی و طلبه برخاسته است. در این وبلاگم «روحانیت دارابکلا: اینجا» شرح حال روحانیان دارابکلا را نوشتهام:
بسم الله الرحمن الرحیم
دارابکلا به همین دلیل در تعبیر مردم محل و منطقه به دارالمؤمنین مشهور شده است. زنان این روستا چه نسل گذشته و چه نسل حال، همگی به چارچوبهای شرع مقدس انور و هنجارهای اخلاقی بسیار پایبندند و حجاب تمامی زنان و دختران دارابکلا، چادر و پوششهای بسیارمناسب و فاخر است. این روستا از لحاظ جغرافیایی موقعیت زیبایی یافته است. از سمت جنوب و جنوب شرقی به دامنههای جنگل البرز مرکزی امتداد دارد و این جنگل با انبوهی از چشمهها به مردم حیات و سرزندگی بخشیده است. و از دو سمت شرق و غرب نیز دو یال بزرگ و طولانی آن را احاطه نموده است و بر نقشهی زیبایی آن، افزوده است. و سمت دیگر آن تا شهر سورک و جادهی مشهد مقدس گسترش دارد.
جمعیت این روستا حدود پنج هزار نفر است. کشاورزی و باغداری از اشتغالات مهم مردم دارابکلاست. در روستای دارابکلا به دلیل مذهبیبودن بیش از نوزده هیأت مذهبی تأسیس گردیده است که در طول سال از هم نمیگسلند. بخش زیادی از مردم روستا خصوصاً نسل میانسال به امور اداری دولتی اشتغال دارند. از ویژگیهای خوب این روستا این است کسانی که به هر دلیل و علتی به شهرهای دیگر مانند ساری و نکا مهاجرت و سکونت کردهاند، هیچگاه روستا را به طور کامل و مطلق ترک نمیکنند. در دو شهر مذهبی و مقدس قم و مشهد و تهران نیز، تعداد زیادی از دارابکلاییها سکونت دارند که به طور متناوب و متوالی به زادگاه خود دارابکلا آمدوشد دارند.
...