در مورد حجت الاسلام سید محمد خاتمی
متن نقلی: نوشتهی جعفر آهنگر: سلام دوم خرداد؛ روزی که تاریخ، لبخند زد. برای من سید محمد خاتمی، تنها یک سیاستمدار نیست. او مردی است از جنس واژههایی که این روزها کمیاباند: تدبیر، اخلاق، گفتوگو. نه عبایش مهم بود، نه لبخندهای آرامش؛ مهم آن بود که "امید" را به ما برگرداند. کسی که در روزگاری پر از یأس و تردید، جرئت کرد از آزادی حرف بزند. کسی که گفت: "زنده باد مخالف من."
برای من، خاتمی مردِ عدد و عمل است؛ مردی که با تورم افسارگسیخته آمد و اقتصاد را با انضباط و منطق آرام کرد. مردی که کشور را با نفت کمتر از ۱۰ دلار اداره کرد و صندوق ذخیره ارزی را با میلیاردها دلار تحویل داد. مردی که ایران را از واردکننده گندم، به خودکفا رساند، پارسجنوبی را از زیر خاک بیرون کشید و عسلویه را زنده کرد. خاتمی، رئیسجمهوری بود که حتی در سکوت هم فریاد عدالت میزد. نه دروغ گفت، نه اختلاس کرد، نه برای قدرت، اصولش را فروخت. به ما آموخت سیاست هم میتواند انسانی باشد؛ سیاست هم میتواند مهربان باشد. او در دوران خود، نه تنها چهره ایران را در جهان ترمیم کرد، بلکه صدای ایران را به گفتوگو دعوت کرد؛ گفتوگوی تمدنها، ابتکاری که جهان برایش احترام قائل شد، و ما هنوز آن را درست نفهمیدهایم.
دوم خرداد فقط یک روز نیست. دوم خرداد، یادآور مردی است که در پرهیاهوی سیاست، صدای مردم را شنید. مردی که وقتی رفت، با شعری از انسانیت خداحافظی کرد، نه با شعار. خاتمی را میتوان نقد کرد، اما نمیتوان از او یاد نکرد، نمیتوان او را دوست نداشت. در روزگار پر از غوغا، یادمان نرود که روزی مردی آمد، که به ما آموخت قدرت میتواند در خدمت انسان باشد، نه بر انسان. او سید محمد خاتمی بود. و هنوز هم هست.
و در پایان باید گفت: خدمت صادقانه، متأسفانه در این چند دهه همواره تاوان داشته و دارد. درست است که امثال آقای خاتمی و مهندس میرحسین موسوی با بیمهری حاکمیت روبرو شدند، اما به خاطر خدمات ارزنده و صادقانهای که در دوران مسئولیتشان برای ملت ایران انجام دادند، قلب مردم را تسخیر کردهاند و به محبوبترین چهرههای بعد از انقلاب اسلامی بدل شدهاند. بیتردید، یاد و نام آنان در تاریخ این سرزمین ماندگار خواهد ماند و آیندگان از ایشان به نیکی یاد خواهند کرد. والسلام علی من اتبع الهدی. جعفر آهنگر دارابی .سوم خرداد ۱۴۰۴