مکتب انتظار و آثار آن
به قلم دامنه: به نام خدا. از باورهای دینی شیعیان ظهور منجی است که چند جملهای در اینباره مینویسم: انتظار (=چشمبهراه ماندن) برای یک رویداد بزرگ است. رویدادی دینی و تکاندهنده که در آن یک انسان کامل ظهور میکند و بشریت را در احیای حقیقت راهبَری مینماید و در هدف بزرگ مدد میرساند. ممکن است عقل معیشتاندیش و محدود ما آنچنان نتواند به رمز و راز این حکمت و پنهانی ماه تابان اسلام، یعنی حضرت مهدی موعود _عجالله_ نفوذ کند، اما این باور و ایمان، انسانهای منتظر را در شوق، امید، رغبت، کشش و جذَبه نگه میدارد.
زادروز فرخنده و سرشار از نوید و مژدهیِ امام غایب و رهبر غایت، حضرت ولی عصر بر پیروان خجسته و پُربرکت باشد. در زیر انتظار مهدی موعود از نظر دکتر علی شریعتی را _که متنی گزیدهشده است_ پیوست میکنم:
«انتظار یکی از زیباترین و عمیق ترین جلوه های روح فراری و بی آرام انسان است. آدمیزاده هر چه انسان تر، چشم به راه تر می شود. این یک حقیقت زیبایی است که همواره می درخشد... در تشیع موعود منتظر مهدی است... رسالتی را که پیامبر آغاز کرد و پس از مرگش نگذاشتند علی و فرزندانشان ادامه دهند و حکومت و امامت مردم را غصب کردند او خواهد گرفت و ادامه خواهد داد... برای استقرار عدل و احیای حقیقت می آید. این یک رسالت اجتماعی، سیاسی و اعتقادی و بشری است و او خود یک بشر است اما روح منتظر انسان که همواره بی قرار غیب و فراری به ماوراء است نمی تواند تصویر بشری و رسالت این جهانی مهدی موعود را نگاه دارد. پس او را و کارش را در هاله ای از ماوراء واقعیت غرقه می سازد.»