به قلم دامنه. به نام خدا. کتاب «نخبگان قدرت» نوشتهی سی. رایت میلز. گروه ترجمهی مؤسّسهی غربشناسی، تهران: انتشارات فرهنگ مکتوب، ۱۳۸۳. چاپ اول. ۴۶۳ صفحه. چهارنکته از این کتاب را -که به شناخت واقعیات نظام فاسد و استثمارگر آمریکا میپردازد- به شیوهی همیشگی دامنه به اشتراک میگذارم:
نخبگان قدرت. عکس از دامنه
ص ۱۶۹ : طبق اطلاعات من، هرگز هیچ فردی با پسانداز مازاد حقوق یا درآمدهای خود در ردیف ثروت و سرمایههای کلان آمریکا قرار نگرفته است. زیرا او باید بر یک موقعیت و پست استراتژیک تسلّط داشته باشد و آن را در اختیار بگیرد تا فرصت بهرهبرداری از ثروتهای کلان را پیدا کند.
ص۳۳۸ : اکثر سیاستمداران حرفهای، نمایندگی گروه های ذینفع محلی زیرک را بر عهده میگیرند و عدم برخورداری آنها از آزادی عمل زیاد در تصمیمگیری های سیاسی، دقیقاً از این واقعیت نشأت میگیرد.
ص ۴۴۶ : هنوز یک سنت قدیمی آمریکا کاملاً از بین نرفته است؛ ارزش پول و چیزهایی که با پول میتوان خرید؛ این ارزشها حتی در دوران تورّم اقتصادی نیز همچون فولاد، سخت و بادوام است.
ص ۴۴۸ : در چنین جامعهای اعتقاد بر این است که در محافل ردهبالا و در طبقات متوسط آن، شبکهای از کلاهبرداران زرنگ و تیزهوش بهطور گسترده رواج دارد... و جامعهای که صرفاً مصلحتاندیش باشد به پرورش افراد آگاه و مطّلع کمکی نخواهد کرد.