به قلم دامنه. به نام خدا. کتاب «پایان عصر آمریکا» نوشتهی چارلز ای کویچان. گروه ترجمهی بنیاد غربشناسی، تهران: انتشارات غربشنایی، ۱۳۸۳. چاپ اول، ۵۹۰ صفحه. چهار نکته از این کتاب را به اشتراک میگذارم؛ در روزگاری که حماقتهای شخصی همچون دونالد ترامپ موجب شده تا هویتِ جهانخوارگی دولت آمریکا و زشتیها و ستمگریها و شرارتهای این کشور امپریالیستی، بیش از پیش برای دوَل و ملَل جهان، برملا گردد. بهحق به تعبیر امام، آمریکا شیطان بزرگ است که البته هیچ غلطی نمیتواند بکند.
عکس از دامنه
ص ۸ : اینک با آغاز عصر سرمایهداری دیجیتال و اطلاعات، که فرآیند ارتباطات بشری را بهکلی دگرگون ساخته است، به طور اجتنابناپذیر ساختارهای سیاسی، اجتماعی و هویتی در داخل جوامع نیز تغییر خواهند نمود.
ص ۶۹ : بنا بر نقشهی ترسیمی جهان در این کتاب، مشخّصهی بارز نظام جهانی همانا توزیع قدرت است، نه مواردی همچون: دموکراسی، فرهنگ، جهانیسازی و سایر مواردی از این دست.
ص ۱۹۹ : حتی اسرائیل که به موجب درآمد سران اش یکی از کشورهای نسبتاً متموّل به شمار میآید، با چنددستگی فزایندهی اجتماعی رو به روست. هرزلیا، از مناطق شمالی تل آویو، در حال تبدیل به یک درّهی سیلیکان کوچک است... اغلب یهودیان متعصّب ارتدوکس از شرکت در فرایند جهانیسازی و سکولاریسمی که در پی دارد، امتناع میورزند.
ص ۵۶۷ : جایگاه بینالمللی رفیع ایالات متحده آمریکا، اتّحادیهی اروپا و ژاپن تا حدّ زیادی نشأتگرفته از اقتصاد پیشرفته است. اما دستآوردهایشان، علاوه بر این، آنها را در پیشانی تاریخ قرار میدهد، آنها نخستین کشورهایی خواهند بود که تأثیرات مختلکنندهی اقتصاد دیجیتال را بر پیکر جوامع خود احساس خواهند کرد.