تیتر روزنانه
"عصر میهن" (۲۵ ، ۳ ، ۱۴۰۴)
گستره ی جغرافیایی جنگ اسرائیل با ایران که ساعت ۳ و اندی بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) شروع شد. این پست فقط جمعآوری آشکار است از روایتهای مختلف، بدون ورود و داوری دامنه. در ادامه:
تیتر روزنانه
"عصر میهن" (۲۵ ، ۳ ، ۱۴۰۴)
گستره ی جغرافیایی جنگ اسرائیل با ایران که ساعت ۳ و اندی بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) شروع شد. این پست فقط جمعآوری آشکار است از روایتهای مختلف، بدون ورود و داوری دامنه. در ادامه:
اسلامِ اسیر !!! نگارش ۲۱ ، ۳ ، ۱۴۰۴ ابراهیم طالبی دامنه دارابی. خبر که دیشب پخش شد -چنانچه همین هم باشد و فاجعهآمیزتر ازین هم، نباشد- واقعاً دل ملت را میفِسُرَد. این که دولت پزشکیان دیروز فهمید آن دولت پیشین که در اثر سقوط، مُرد، به وزارت نفت دستور داده بود به حوزهی علمیهی شیخ غلامرضا قاسمیان و پروژهی با اسم مرکز قائمهی آقای آیت الله مصباح فلان میلیارد تومان پول تزریق کند.
تزریق میلیارها تومان پول
به حوزه علیمه به دستور دولت سیزده
تزریق کند که چه شود؟! عمامه بر سر طلبههای مظلوم و محتاج حتی نون، گذارند و بروند درون حکومت برای حاکمیت، فرمان ببَرند؛ زیرا حوزهی فرمانبَر نیاز دارد سیستم ولایت مطلقهی فقیه این نظام. و همین طلاب بدآموز مظلوم را راهی روستاها و محفلها کنند که عمر و عثمان و ابوبکر را ذم و لعن کنند و تنش میان مذاهب را تنشیتر سازند.
ملت وقتی درین شرائط تحریم و فشار، خود را به تابآوری اجباری عادت داد، حال بشنود میلیاردها تومان پول بیتالمال را آسان در حلقوم حوزه میکنند که به مذاهب بد و بیراه بار کنند، دستکم خشمش این است بگوید اسلامِ اسیرِ جمهوری اسلامیِ نوع آخوندی مستکبرانه، چه گروگان مظلومی گرفته است؛ چی را؟ دین مبین را. خدایا خودت خشم بر سر ستمگر بر اسلام نازل کن. اینان از دین زور و زر و تزویر میخرند و بیع می ستانند و سپس بیعت میکنند. بگذرم.
نقل و نقد و نکته
نوشتهی دامنه ۲۰ ، ۳ ، ۱۴۰۴
منتشره در بخش اعلان مدرسه فکرت شعبهی واتساپ
نقل: ترامپ دیشب گفت: "تلاش میکنیم با ایران به توافق برسیم تا ویرانی و مرگ رخ ندهد."
نقد: در دل این جمله دو پیام نهفته است: ۱. قبول فشار آمریکا به زبان خوش! ۲. در غیر این صورت، توسل به زور را رخ کشید که در حقوق بینالملل اسم دومش جنگ است و تهاجم با ارتش.
نکته: مشروعیت آن را ائتلاف همپیمانان یا اتخاذ جواز از شورای امنیت روشن میسازد. البته جنگهای بدون ائتلاف و بدون کسب مجوز هم، در جهان معمول است. مثل حملهی صدام حسین به ایران و سپس به کویت.
شش وجه در حرم مشهد
نگارش ۲۰ ، ۳ ، ۱۴۰۴ ابراهیم طالبی دامنه دارابی
وجه اول ←
این است انسان در آن، به فکر نیستان میافتد و یادشان زیارت میکند. این یعنی پیوند عُلقهها.
وجه دوم ←
این است هر کجا اسکان کند آدم، قلبش اما سمت حرم رو میکند. این یعنی پیوند حُبها.
وجه سوم ←
این است سوغات خریدن، در ذهن رژه میرود. این یعنی پیوند دوستیها.
وجه چهارم ←
این است مغز، گرایش به معنویت پیدا میکند. این یعنی پیوند فرد با احَدیّت.
وجه پنجم ←
این است چون زیارت امام هشتم ع ارزش گزاردن شعائر مکه و مدینه را دارد، انسان، آن حین، مؤنس پیدا میکند به اسم منزّه امام رئوفِ ارض توس. این یعنی پیوند انسان با معصومان علیهم السلام.
وجه شسم ←
این است مشهد، شهر بازار و خرید نیست فقط، شهر بازاندیشی و توحید هم هست. این یعنی پیوند مادیت و معنویت.
دستکم سالی سه مرتبه من مشهد میروم. هر بار نوشونده از هر بار. بادُ بِرودُ پُز نیست این، تمیزدادن فرق مشهد با هر شهر دیگر است. مشهد، شهر نیست فقط، شهد شیرین است بر زنبوری چون عسل.
زائر مشهد در ۶ تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ ، دامنه
خاطرهی آیتالله
حسین وحید خراسانی
در بارهی حجت الاسلام اکبر رفسنجانی
«آقای هاشمی را سالیان متمادی است که میشناسم؛ از همان اول انقلاب، وقتی آقای خمینی آمدند، من وقت خواستم که خدمت ایشان برسم. فوری وقت دادند و من به ملاقات ایشان رفتم. کنار آقای خمینی نشستم و روبروی ما آقای اشراقی داماد آقای خمینی نشسته بود. دیدم یک شیخ جوانی آمد و فردی را مطرح کرد و گفت این آقا خوب است والی (استاندار) اصفهان باشد و ایشان قبول کرد. چند دقیقه بعد آمد و فرد دیگری را به آقای خمینی معرفی کرد و گفت این آقا مناسب است استاندار فلان استان باشد. باز هم او تأیید کرد. دوباره آمد خدمت آقای خمینی و گفت آقای امامی کاشانی مناسب است مسئول مدرسه سپهسالار باشد. باز هم آقای خمینی قبول کرد. برای من عجیب بود. پیش خود گفتم این شیخ کیست که رهبر انقلاب اینهمه به او اعتماد دارد و حرف او را میپذیرد. رو کردم به آقای اشراقی و گفتم این شیخ کیست؟ او هم جواب داد ایشان آشیخ اکبر هاشمی رفسنجانی است»
کتاب «فی سبیلالله: فتوحات عرب و برپایی امپراتوری اسلامی» نوشته رابرت ج هویلند با ترجمه سامان سیدی. جدیدترین روایتهای رایج تقریبا" منحصرا" بر اساس منابع اولیهی مسلمانان بوده است که به طور خلاصه، تاریخ رستگاری بودند و با هدف نشان دادن این که خداوند اعراب را به عنوان وسیلهای برای گسترش اسلام در سراسر جهان برگزیده بود، نوشته شدهاند.
به قلم جلیل قربانی: درمانگری یک کسبوکار است و درمانگران هم کاسب و تاجر
۱- میانگین جهانی آزمایشها برای هر فرد بین یکونیم تا ۴ تست است. اما در ایران به طور میانگین در هر نسخه ۱۰ تست تجویز میشود. این عدد در تهران به ۱۵ تست میرسد.
۲- سالانه حدود ۵۰۰ میلیون تست در آزمایشگاههای کشور انجام میشود که سرلنه آزمایش برای هر ایرانی را به میانگین بیش از ۶ بار در سال آزمایش میرساند!
۳- حدود ۸۰۰۰ آزمایشگاه در کشور فعال است که نیمی از آنها دولتی و نیم دیگر خصوصی است. آزمایشگاههای دولتی فقط برای بیماران بستری در بیمارستانهاست.
۴- بیمهها خدمات آزمایشگاهی را پوشش نمیدهند. مردم باید ۳۰ درصد هزینهها را پرداخت کنند، اما در عمل بیش از ۷۰ درصد هزینه را میپردازند.
۵- بسیاری از آزمایشها غیرضروری است و پزشکان و درمانگران و آزمایشگاهها فقط برای منفعت مالی و جیببری، آنها را تجویز میکنند؛ بله، جیببری!
۶- تجویز بیش از حد آزمایش به دلیل زیر است:
- تنبلی درمانگران و تجویز آزمایش، بدون معاینه و گرفتن شرح حال،
- تکرار بیمورد و عدم رعایت فاصله برای تکرار آزمایش
- منفعت مالی آزمایشگاه و تحمیل هزینه به بیمار
پاسخ دامنه:
جناب جلیل سلام.و این متن بسیار مهم تو را میخواهم به مراکزی برسانم تا واقعاً از نقشم در کاستن این کار نکاهم. از جناب اسحاق آهنگر و آسید تقی شفیعی عموسیدهاشم میخواهم عین متن را به خانم دکتر عالیه زمانی برسانند. آقاقربانی بند ۵ متنت چنان تکاندهنده است کخ واقعاً به تعبیرم جنایت بشری است. بند یک، من واقعاً سالی فقط یک بار تست میدهم و شکر خدا یک تیم قرص هم در جیب ندارم. آن سه نتیجهی آخر بند ۶ عجیب علتیابیهایی کردی از دیاک خودرو هم عیبیابتر. دست مریزاد رفیق ازین پرداخت مهم مبهم میهن. دامنه
جواب آقای قربانی:
سلام آقاابراهیم، شب بهخیر. همین الان از درمانگاه و داروخانه آمدم، مادرخانم من مادر شهید و تحت پوشش بیمه تکمیلی بیمه دی است. تمام هزینه دارو درمان را بیمه تقبل کرده، دکترها بدون استثنا پول ویزیتشان را بیمار میگیرند. داروخانهچی بعد از پیچیدن نسخه، مرا به صندوق فرستاد، گفتم بیمه دی هستیم و نباید پول دارو بدهیم. بعد از نیم ساعت (!) برگشت و گفت تایید شد به سلامت. یعنی اگر نمیگفتم، پول دارو را از من میگرفت [و شاید هم از بیمه].
کتاب شهدای عصر پیامبر ص
معرفی و تدوین توسط دامنه: این کتاب قطع بزرگ مصوّر، به صورت تشریحی و تصویری، غزوهها و سریههای عصر پیامبر اکرم ص را مورد توجه قرار داده است و شهدای آن دوره را نام برده و معرفی کرده است. بیست و هشت غزوه و هشتاد و سه سریه. کتاب از منبع شهداءالاسلام نوشتهی مرحوم دکتر محمد ابراهیم آیتی بهره گرفت. درین اثر آمده است که اسلام روش زندگی را دین و راه آن را مستقیم و میانه نامید. در مورد مکه دو خصوصیت را برشمرد: مرکز بتپرستی. مرکز تجارت. و پیامبر اکرم ص درین شهر دین خود را بر پایهی توحید یگانگی بنا کرد. و پرده بر داشت که "درک شخصیت پیامبر اکرم ص به زبان ربّانی نیازمند است. سُمیه مادر عمار، اولین شهید اسلام در مکه بر اثر شکنجه بود. یاسر همسر سمیه دومین شهید و عبدالله برادر عمار سومین شهید اسلام بود. این کتاب را آقای ابوالفضل بنایی کاشی تألیف کرد نشر رسانس تهران سال هشتاد و هشت.
خاتمی ۱ و خاتمی ۲ و خاتمی ۳
نگارش ۱۶ ، ۳ ، ۱۴۰۴ ابراهیم طالبی دامنه دارابی
دوم خرداد ۱۳۷۶ فقط انتخابات نبود، خروش مدنی، منظم، قانونمند و دموکراتیک ملت نسبت به دو سبک نادرست حاکمیت و نیز دولت تعدیل حجت الاسلام آقای اکبر رفسنجانی بود که هر دو سبک، به حکومت فردی میل و سمت و سوگیری داشت. عامل اصلی پدیدهی دوم خرداد، کوشش ناحق قدرت، برای نشاندن نامزد حاکمیت یعنی آقای حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری بر پست دولت از طریق تهییج رأی پوپولیستی بود. و البته کاندیداتوری شخص حجت الاسلام آقای سید محمد خاتمی با کاریزمایی که در خود حمل می کرد، سهم بهسزایی در آفرینش دوم خرداد داشت. سید محمد خاتمی در این مقطع خاتمی ۱ بود.
اما خاتمی ۱ خیلی سریع به خاتمی ۲ بدل شد و خود را خاضع و خاشع و خدَمه و پیرو مطلقمآب آقاخامنهای کرد و جنبش مردمی و آگاهیبخش دوم خرداد را به سرسپردگی به آقاخامنهای فروخت و اهداف اصلاحیبخش جنبش مدنی و مدرن آن را با عقبنشینی و همدستشدن با ساختار قدرت، نابود کرد. از این جا به بعد بود که خاتمی ۲ شروع شد. البته سه سالی هست که او به خاتمی ۳ تبدیل شد.
به علت پشتکردن به جنبش، آقای دکتر عبدالکریم سروش آقای سید محمد خاتمی را "مذبذب" لقب داد. و نیز به دلیل بحران ۸۸ آقاخامنهای وی و مهندس میرحسین و حجت الاسلام مهدی کروبی را "فتنه" نامید. من اما با آن که آقای سید محمد خاتمی ۲ و ۳ را قبول ندارم، هرگز وی را نه بد، نه فتنه میدانم. او فردی هست که قدرت بازیگری سیاسی را ندارد ولی انسان روشنفکر و روحانی آگاه به دنیا و شخصیت دارای محبوبیت و در تضادی آشکار چهرهای ناچارهجو است. بین دو امر، گیر کرده است. امر ملت و امر قدرت.
مشهد و محل
از (۵ تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۴
طلوع آفتاب بهشهر
...
یادمان شهیدان گمنام
حصار گرمخان بجنورد
آزادراه گرمسار - قم
کتاب جدال دو اسلام
به قلم دامنه: کتاب توسط مرکز فرهنگی شهید بهروز محمدی تهیه شده است. در ص نود و پنج آمده است که امام خمینی گفته بود: «پیامبر اسلام نیازی به مساجد اشرافی و منارههای تزئیناتی ندارد.»
نیز در ص صد و سی چهار نقل شد از امام خمینی که گفت: "باید تلاش کنیم زهد و قدس اسلام ناب محمدی را از زنگارهای تقدسمآبی و تحجرگرایی اسلام آمریکایی جدا کرده و به مردم مستضعفمان نشان دهیم."
امام خمینی هشدار داده بود:
"حوزهها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عکس العمل مناسب باشند. چه بسا شیوههای رایج اداره امور مردم در سالهای آینده تغییر کند و جوامع بشری برای حل مشکلات خود به مسائل جدید اسلام نیاز پیدا کند. علمای بزرگوار اسلام از هم اکنون باید برای این موضوع فکری کنند."
این سخن معنا دارد. شیوهی کشورداری باید تغییر کند. اما حکومت، آخوند (و عالِم را) حتی، برای تثبیت قرائت حاکم، میخواهد فقط. من با انقلاب اسلامی پیمان دارم، نه با قدرتی که از ملت بُرید و قوهی قضایش ابزار عدل نیست و خنجر قلب ستمدیدگان است اکثرا". من بسیجی میمانم اما برای مستضعفین نه واسه کسانی که سلطهگرانی قدرتطلب بیش نیستند. دامنه دارابی
مندرجات این صفحه فقط نقل است، نه نظرات رد یا تأیید دامنه:
متنهای "اُنظُر" و سایرها در دامنه: