اسلام پیر نمیشود
پنجشنبه, ۳۰ آذر ۱۴۰۲، ۱۲:۳۳ ب.ظ
وقتی با این پرسش مواجه میشوم که "کاملترین دین بودنِ اسلام" به چه معناست؟ اول دنبال جواب عقل خودم میگردم، و چون نیازمند تتبع اهل فن هم هستم، سپس پیِ آراء اهل علم (=دینشناسان) میروم. اغلب این طور گفتهاند که اسلام چون آنچه موجبِ قُرب انسان به خدا میشود را دقیق بیان فرموده است. (ر.ک: سرشت و سرنوشت. دکتر دینانی. ص ۲۰۰) برای این، اسلام کامل است که چیزی را فروگذار نکرده است. پیام مهم اسلام هم معرفت به خداوند است و اسلام شناخت ما را از خداوند کامل میکند. میدایند لابد چرا. چون جوهرِ دین که از -غیب الغیوب آمده است- "معرفتِ خداوند" است. اسلام به قول عارفان و متألّهان "پیر نمیشود". فقط باید توسط اهل فن تفسیر شود. البته باید بههوش بود تا در دام تفسیر هر ناوارِد یا منحرف نیفتاد. ۳۰ آذر ۱۴۰۲ دامنه.
| لینک کوتاه این پست →
qaqom.blog.ir/post/2431
۱۴۰۲/۰۹/۳۰
نظر حجت الاسلام سید محمد شفیعی مازندرانی: السلام علیکم و رحمه الله و برکاته. درود بر آقا ابراهیم عزیز بحث فنی و عمیقی را مطرح کردید که با همت شما انشاء الله بگونه ای جامع مورد تدقیق قرار گیرد. با عرض پوزش ...در باب اکمال اسلام و ویژگی آن نوشتید که :
«چون آنچه موجبِ قُرب انسان به خدا میشود را دقیق بیان فرموده است.»
آیا راهبرانی چون نوح، ابراهیم، موسی و عیسی مسیح - آنچه موجبِ قُرب انسان به خدا میشود را دقیق بیان نکرده اند ؟ اگر کوتاهی کرده ا ند : تقصیر ورزیده اند و مشکل دیگر پدید می آید ولی اکر کوتاهی نکرده ا ند پس دین شان در همان روزگارشان کامل بود و اهالی دین شان اهل بهشت اند پس مقصود این جمله <«چون آنچه موجبِ قُرب انسان به خدا میشود را دقیق بیان فرموده است. » چیست و چه امتیازی را تداعی میکند؟ به امید استفاده بیشتر از تتبع شما.رحمه الله علیک و علی والدیک. دعاگو شفیعی مازندرانی.