نشان دادن آلات ساز
📝 به تاریخ ۲۵ . ۵ . ۱۴۰۳ ابراهیم طالبی دامنه دارابی: آلات ساز. اگر حرف آقای محمدحسین ایمانی خوشخو «دبیر شورای هنر» درست باشدُ درست نقل شده باشدُ درست رسانده باشد که «سند موسیقی» صادر شد و «وزارت کشور هم ابلاغیه داد» و «هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی حق لغو هیچ کنسرتی را ندارد» و به قول وی: «صدا و سیما باید همهی لوازم و سازها و آلات موسیقی را نشان دهد» میتوانم بگویم تازه از عوامیت و حساسیت غلط به در آمدهاند. مردم و حتی طبیعت و وُحوش با موسیقی زنده هستند. مگر میشود انسان بودْ اما موسیقی وَ ساز وَ چنگ وَ آوا وَ نوا نداشت؟! انسان، سراسر، نغمه استُ فکر وُ ذکر. در درون خود، در حالت ذاتیاش جُنبندهای رقصنده است برای هر چیز قابل شور وَ شعَف. حتی رزمنده دیدم جبهه بر حلبِ فشنگ، ساز میزد. جزوِ ذاتیات است ساز. در حُزنیترین آئین مسلکی مذهبی -یکی تعزیه و دیگری روضه- وقتِ رسیدنِ صحنهی شهادت و ذکر مصیبت، شکل عادی سخن، در چهارپایهی تعزیه و در بالای منبر روضه، از حالت نَرم، به وضع تِلنگِه (=نغمهی غمگین) میرسد تا آثار مصائب در نُسوج روح، نفوذ کند. این یعنی آمیختگی روح جُنبندگان با اِلحان وَ صدای آهنگان.
مرحوم سهراب محمدی
نوازندهی دوتار کرمانج خراسان
سلام آقای طالبی
روز به خیر
۱- میگویند موسیقی، ناله شیطان یا شاید هم انسان است در فراق بهشت؛ زمانی که از بهشت رانده شد، موسیقی را اختراع کرد.
۲- مهمترین نمود موسیقی در شعر است. تمام اوزان شعر فارسی با انواع عبارات مفاعیل مفاعیل ... در قالب یک ریتم موسیقی به سادگی قابل بیان است.
۳- موسیقی ریتم زندگی ماست؛
ریتم، اگر تند باشد، موسیقی شاد میشود و وقتی حالمان خوش باشد، آن را میپسندیم.
در مقابل، وقتی ریتم موسیقی آهسته باشد، موسیقی غمناک میشود و وقتی خوشمان میآید که ناراحت باشیم.
۴- هیچکس از موسیقی بینیاز نیست؛ افرادی که با موسیقی مخالفت میکنند، در واقع، نیاز خود به موسیقی را سرکوب میکنند؛ البته در آشکار، چون به خلوت میروند، آن کار دیگر (گوشدادن به موسیقی) میکنند.
۵- موسیقی در گذشتههای دور در حوزههای علمیه، به طلاب هم آموزش داده میشد. آنچه از فنون موسیقی به جا مانده، هر چند مقدماتی، باقیمانده از آن مدرسههای علمیه است.
✳️ جناب استاد شفیعی مازندرانی
با سلام و ارادت
شما که ذوق هنری و به ویژه شعر دارید، به ما کمک کنید!