به قلم دامنه. به نام خدا. در آستانهی ورود به ماه مبارک رمضان، کتاب «شرح دعای سمات» اثر فاخر عارف واصل مرحوم آیتالله سیدعلی قاضی طباطبایی را تقدیم میکنم. ابتدا شناسهی کتاب: ترجمهی هیأت تحریریهی شمس الشموس، تهران. نشر شمس الشموس، ۱۳۸۴. چاپ پنجم ۱۳۸۶. در ۸۵ صفحه. این روزها فرصتی دست داد تا پس از بازگشت از مشهد مقدس، این کتاب شریف را بخوانم و چهارنکته از آن را _مطابق معمول در معرفی کتابها_ به اشتراک با خوانندگان شریف خصوصاً مخاطبان اهلِ دل بگذارم:
شرح دعای سمات
عکس از دامنه
ص ۵۳ شرح دادهاند: بدان که شرافت انسانی بر همهی حیوانات و غیرحیوانات به دلیل علم اوست و به همین دلیل معلمِ ملائکه گردید و استحقاق سجود را پیدا کرد.
ص ۳۳ آوردهاند: تمام آسمانها درهایی هستند که امر الهی از آنها بر خلقش نازل میشود... آسمانهای معنوی نیز بسیارند، و بزرگترین آنها دل اولیای مخلص حق تعالی است که امر الهی بر قلوب ایشان نازل میشود.
ص ۵۲ نوشتهاند: بعضی از اهل عرفان گفتهاند جبَل (=کوه) کنایه از اِنیّت و مَنیّت است که با رؤیت، متلاشی گردید.
ص ۳۴ آموختهاند: کلیدها عبارتند از هر چیزی که وسیلهی گشودن باشند، که عظیمترین آنها، ائمهی اطهار از اهل بیت پیامبر [صلّى الله علیه و آله و سلّم] هستند، سپس پیامبران اولواالعزم، و آن گاه کتابهای آسمانی و اَسماء الهی و مانند آنها.
قابل ذکر است مرحوم قاضی در صفحهی ۲۵ این کتاب معتقد است تفسیر و تأویل دعای سمات را فقط خدای متعال و کسی که خداوند به او احاطهی علمی داده است، میداند.