دامنه‌ی داراب‌کلا

قم ، مازندران ، ساری ، میاندورود

دامنه‌ی داراب‌کلا

قم ، مازندران ، ساری ، میاندورود

دامنه‌ی داراب‌کلا

Qalame Qom
ابراهیم طالبی دارابی (دامنه)
قم، مازندران، ساری، میاندورود

پیام مدیر
نظرات
  • ۷ آذر ۰۳، ۱۷:۲۳ - ‌‌‌ ‌‌‌تیرزاد
    🤩
موضوع
بایگانی
پر بازدید
پر پسند
پر بحث‌

فرضیه‌ها بر روی گُسل اخیر اسرائیل

جمعه, ۲۸ مهر ۱۴۰۲، ۰۸:۱۳ ق.ظ
فرضیه‌ها بر روی گُسل اخیر اسرائیل


یادداشت روز دامنه: به نام خدا. سلام شریفان (=شریفان در لفظ خطابی و عنوانی بنده هم‌معنی می‌تواند باشد با یک یا چند یا حتی همه‌ی این صفات روبرو >> اَبدال. نیکان. صالحان. نجیبان. ابرار. اَخیار. اوتاد. صُلَحا. ابدی. سرمدی. ارجمند. اصیل. باشرف. بانجابت. بزرگوار، سرافراز. شرافتمند. عالیقدر. عفیف. کریم. مجید. محترم. نبیل. نجیب. مشرّف. شریف. محترم. کریم. سربلند. اصیل. اشرَف. باشکوه. سخاوتمند. آبرو. برفراز. بزرگمنِش. سرافراز. سربلند. فراتر. والا. معتبر. بزرگوار. رفعت. عِرض. عزت. عفت. مَجد.) امروز در ستون «یادداشت روز»م خواسته‌ام پیرامون بحران اسرائیل چند فرضیه (=حدسِ خردمندانه برای ایجاد رابطه میان یک تا چند متغیّر که نتایجی از گمانه‌های علمی و تحلیلی‌ی موردِ انتظار، با خود به همراه دارد؛ به عبارتی حرف‌های پیش‌نظریه که ممکن است حتی به نظریه تبدیل شود) را تست کنم. امید است ذهن من قادر به حلّاجی (= تجزیه‌وتحلیل، مضمون‌شکافی، نَدّافی) این قضیه‌ی پیچیده‌ای که مسئله‌ی روز دنیا شده است، باشد. پس؛ باز نیز: بِاسم ربّ تعالی.

 

فرضیه‌ی یک: برین نظرم وقوع جنگ (=درگیری همه‌جانبه‌ی ذهنی، لفظی و بدنی که به پیکاری خونین و خشن و زدوخورد ستیزه‌گرانه می‌انجامد) از سوی اسرائیل و غرب محتمَل است. فعلا" آنچه اسرائیل نسبت به غزه‌ی فلسطین انجام می‌دهد ممکن است پیشاجنگ باشد. پس سه قرینه‌ی ۱. آماده‌باش جدی نیروهای نظامی منطقه و آمریکا، ۲. اطلاعیه‌ی دولت آمریکا به شهروندانش در جهان و ترک تبَعه‌های انگلیس از لبنان و ۳. جابجایی و انتقال و تقریبا" آرایش‌های نیمه‌جنگی در منطقه، همه نشان می‌دهد سطح برخورد و رویارویی با احتمال متوسط (نه بالا) به سمت یک جنگ بزرگ و گسترده -که شاید بشود نامش را جنگ جهانی سوم گذاشت- پیش می‌رود. هر چند آمریکا در زبان دیپلماتیک از به ایرات پیام داد خویشتنداری نظامی کند، اما ممکن است این یک فریب بوده باشد و یا حرکات بعدی منطقه خویشتداری را به سمت جانبداری عملی تبدیل کند. اگر چنین باشد، آن گاه جنگ فقط در خاک اسرائیل نیست، میدان جنگ چندین جبهه می‌شود؛ ازجمله: خلیج فارس، دریای سرخ، دریای مدیترانه، حول و حوش لاذقیه، منطقه‌ی تحت اشغال آمریکا در عراق و سوریه و اردن، خطوط موشکی سپاه و ارتش در مرزهای غربی. تمام لبنان، حریم دریایی و فضایی یمن و بندر عدَن، و احتمال بسیارقوی خط اصلی آن یعنی تلاش برای عبور از بلندی‌های جولان و حتی صحرای سینا توسط جنبش‌های اسلامی و نیز داخل سرزمین‌های اشغالی در کرانه‌ی باختری و شهرهای دیگر تحتِ تصرف اسرائیل. درین‌صورت ایران عملا" بدون آن که اتهام تجاوزگر و آغازگر جنگ به آن وارد باشد، وارد نبرد می‌شود و خسارات زیادی بر پیکر اسرائیل وارد می‌کند و خسارات زیادی هم ممکن است متحمل گردد. مضافا" این که در سطح دوم جنگ، بیشتر کشورهای اسلامی شاهد خیزش مردمی در درون کشورهای خود شوند و اوضاع به صورت شگرف برهم بخورَد. نیز بخشی از آفریقا وارد ماجرا شوند. دامنه‌ی چنین جنگی، نامعلوم و آینده‌ی آن هم بسیارتاریک و چندضلعی‌ست و حتی هر آن، احتمال دارد اصل جبهه‌ی جنگ توسط ناتو به درون ایران کشانده شود. اقتصاد جهان در چنین فرضی، نیز به شوک بزرگ فرو می‌روَد. درین حالت است که تمام جهان شدیداً متأثر از جنگ در ایران خواهد شد. توچه: به لحاظ روش علمی تحقیق (=متدلوژی) در فرضیبه‌ها درصدِ خطاها همواره بالا و پایین می‌شود. پس بر خطاهای احتمالی فرضیه‌هایم اذعان دارم.

 

فرضیه‌ی دو: اسرائیل و غرب ممکن است جنگ را در داخل غزه ببرند و این قسمت خاک فلسطین را -با هدفِ این که استعداد جنبش مسلحانه دارد و تحت نفوذ ایران درآمده است- مجددا" تصرف کنند و به نظارت بین‌المللی بسپارند و یا تحت اشغال اسرائیل حساب کنند. درین حالتجنگ مقدس علیه‌ی اسرائیل و غرب رخ می‌دهد زیرا دفاع از قبله‌ی اول محسوب می‌شود که در کرانه‌ی باختری واقع است. هیچ جنگی برای مسلمین مقدس‌تر ازین نیست که پای نجات قبله باشد زیرا قبله بالاترین جهت زندگی مسلمین است. هم مجاهدت و رشادت درین راه بی‌شمار ارزشمدارانه است و هم شهادت درین راه فوزی غیرقابل وصف. یعنی هر رزمنده افتخار خود می‌داند زندگی خود را در راه قبله هدیه کند. مسیری بسیار تقدسی که هیچ مؤمن غیوری از رفتن پای این دفاع، ابا نمی‌کند. حتی بانوان ایران را به حسرتِ حضور این نبرد می‌کشانَد که حضورشان معمولا" در میدان نبردهای به لحاظ عاطفی و ایمنی و اخلاقی منع است. درین فرضیه، مهمترین احتمال این است جنگ در محدوده‌ی همان قدس و غزه و جنوب لبنان باقی بماند. علت شاید این باشد اقتصاد جهان در فرض اول (یعنی جنگ گسترده و همه‌گیرانه) فرو بپاشد و غرب تمام رگ و ریشه‌اش اقتصاد است و سود. تصور غرب بر باقی‌ماندن جنگ درین محدوده ممکن است این باشد چنین وضعی موجب می‌شود توان جنگی طرف‌های پیکار با  اسرائیل کم‌کم نابود و تمام شود و اوضاع به نفع غرب خاتمه یابد. اما چون سطح درگیری معلوم نمی‌کند به کجا کشیده شود پس تضور غرب در دسته‌ی تخیل حساب می‌آید. در ایران هم این میل وجود دارد جغرافیایی جنگ در آن محدوده باشد نه گسترده. اما اگر آمریکا و ناتو داخل شوند، جبهه‌ی جنگ خاکریزهای جهانی پیدا می‌کند یعنی هر کجای جهان حمله به منافع و پایگاه و نیروهای آمریکا میدان جنگی محسوب می‌شود چراکه آمریکا با ناوها و پایگاه‌های نظامی خود در جهان مرز خود را نه در خاک کشورش بلکه در تمام جهان گسترانیده است. پس درین صورت حمله به آمریکا در هر جا جواز جنگی مشروع دارد.

 

فرضیه‌ی سه: اسرائیل و غرب جلوِ چشمان بین‌الملل و بین‌الدُول هر چه خواستند سرِ غزه و سپس لبنان می‌آورند و جهان هم به قول زبان محلی ما جیک (=تکان و بدون حتی یک حرف خیلی خفیف) نمی‌زند. و کشورهای مجاور اسرائیل هم اجازه‌ی ایجاد جیهه‌ی جنگی به ایران نمی‌دهند؛ درین‌صورت است که ایران منافع ملی را در هر دو صورت زیانبار می‌بیند: چه شرکت کند در نبرد و چه شرکت نکند در نبرد. در دومی خسارات معنوی آن فراوان است. شاید مجال یافتم بیشتر این فرضیه را باز کنم. فعلا" همین.

| لینک کوتاه این پست → qaqom.blog.ir/post/2387
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۴۰۲/۰۷/۲۸
ابراهیم طالبی | دامنه دارابی

انقلاب اسلامی

جهان

نظرات  (۵)

درود بر مدیر . تحلیل سه فرضی شما را مطالعه کردم با واقعیات میدانی هم صحنه ی نبرد و هم صحنه ی کشورها همخوانی دارد. بخشی با استدلالات عقلی جور هست و بخشی هم واقعیات تاریخی و سرزمینی را مد نظر تحلیل داشتی . آنچه تا حدی مغفول هست واقعیات نیازمندی های انرژی جهانی هست . روزهای ابتدایی درگیری منطقه ای بهای نفت تا حد انفجار ۴۰۰ دلار را بعنوان حد نهایی تاچ خواهد کرد . و این قیمت انرژی در اروپا و غرب برای مردم قابل تحمل نیست . به هر دلیل ممکن و ناممکن . پیش بینی شما میدان درگیری در شبه جزیره ی عربستان هست با این صحنه موافقم و احتمال دادید دامنه ی درگیری به خاور میانه کشیده شود با این موافقم ولی اما داره اونم بهای انرژی هست . آمریکا و اسراییل برای درگیری بلند مدت که هم رای گیری در آمریکا و اسراییل را تحت تاثیر قرار بدهد اجتناب میکنند . اینکه اول کدام کشور اقدام به حمله ی زمینی و کشورگشایی میکند و در صحنه ی بین‌الملل متجاوز شناخته شود را مهم دانستی .موافقم و اگر تا کنون حمله باتاخیر مواجه شده است .فقط با این ادله قابل تفسیر میباشد و دادن تلفات انسانی برای نیروی مهاجم. غزه فقط خشکی محصور در محاصره نیست . تونل های غزه به خشکی منحصر نیست بخشی احتمالن زیر دریای مدیترانه باشد !! پر فروغ باشید.

امیر رمضانی دارابی

پاسخ مدیر دامنه :
امیرجناب سلام. ۱. بسیار عالی از نکاتی که در نوشته‌ام مغفول بود، گفتی. ۲. به تو متصلم چون اهل مطالعه‌ی روز هستی و حتی یقین دارم گردآوری اخبارت از بنده به‌مراتب بالاتر و بیشتر و پرحجم‌تر باشد، لذا همیشه به آورده‌های تو علاقه دارم و تشنه‌ی خواندنش می‌مانم، و حتی بیشتر مواقع خوراک سیاسی مرا تأمین می‌سازد. ۳. انرژی را به‌درستی متذکر شدی، البته من هم منظورم از شوک بزرگ در اقتصاد جهانی همین قیمت انرژی هم بود، حتی اختلال در توزیع و فروش و انتقال آن. ۴. غزه یک راز سر به مُهر است، این را بخشی‌اش را تو گفتی. کوه یخ بخشی‌اش همش رو آب است، ۹۹ در ۱۰۰ آن در زیر آب. حماس و حزب‌الله چنین خوفی در دل دشمن هستند. ۵. پلنگ وقتی می‌خواهد به مارال حمله کند برای این‌که بوی غلیظ مُچ و دُمش به مَشام مارال نرسد و پا به فرار نگذارد، خود را اول در چاله‌ی خیس ادرار زرافه آغشته می‌کند تا بوی ساطع خود را از بین ببرد. این لازمه‌ی اصل امنیت در حمله است. هر حمله هم دست‌کم دو پیش‌نیاز نیاز دارد: اطلاعات نظامی و استتار تاکتیکی. بگذرم. حماس خط نخست همه‌ی این اصول پایه است. چریک‌هایی تعلیم‌دیده و بسیار متکی به مکتب. امیر ممنونم از نقشت در صحن. خدا خیرت دهاد.

سلام جناب طالبی عزیز. ممنونم از روشنگری‌ها و تحلیل‌های خوبتان. از زمان شروع طوفان الاقصی چند نکته بسیار مشهود است:

 

۱. حماس و نیروهای مقاومت به مرحله‌ای از رشد رسیدند که می‌توانند طرح‌های مختلف نظامی را سازماندهی کرده و عملیاتی نمایند.

 

۲. مشخص شد که این رژیم جعلی بشدت آسیب پذیر بوده و بسیار ترسو است. 

 

۳. دقیقا چنین رعب و وحشت در میان حامیان این رژیم دیده می‌شود. از اتفاقات چند روز گذشته بخوبی می‌توان فهمید که آنها احساس خطر کردند.

 

۴. نکته بعدی، حمایت همه جانبه سیاسی نظامی کشورهای غربی است. به لحاظ سیاسی، علاوه بر حمایت های لفظی و ارتباط و هشدار و اخطار به بعضی از کشورها، تجمعات داخلی به نفع فلسطین را ممنوع کردند، ورزشکاران را تهدید کرده و هنرمندان را تحت فشار قرار دادند. علاوه بر این، شاهد حضور رئیس جمهور آمریکا، نخست وزیر انگلیس، نخست وزیر آلمان و حضور چند باره وزیر خارجه آمریکا در تل اویو بودیم. به لحاظ نظامی هم همه گونه تجهیزات، حتی سلاح ممنوعه، در اختیار رژیم غاصب قرار گرفت، به نحوی که خود را برای یک جنگ تمام عیار آماده کرده‌اند.

 

۵. وضعیت کشورهای اسلامی هم معلوم است. دولت‌ها، حداکثر تقاضای صلح و آرامش دارند، اما ملتها به مرز آمادگی برای حمایت سیاسی، نظامی و حضور فیزیکی رسیده اند.

 

۶. اکنون زمان به بار نشستن نهال جمهوری اسلامی است که حصرت امام آن را کاشت و رهبر معظم آن را ادامه داد و شهیدان آن را آبیاری کردند و سردار دل‌ها هم محصول شیرین آن را به دنیا عرضه کرد، اما همان گونه که رژیم جعلی بدون پشتیبانی همه جانبه آمریکا کاره ای نیست، جبهه مقاومت هم بدون پشتیبانی ایران کار سختی خواهد داشت. نیاز به همه گونه پشتیبانی دارند. اگر غزه را هم تصرف کنند، معادلات جبهه مقاومت بکلی تغییر خواهد کرد. نتانیاهو قبلا گفته بود که نقشه خاورمیانه را عوض خواهد کرد و حامیانش گفتند که حماس را بکلی محو خواهند کرد، البته مهمترین نقطه نقشه جدیدشان غزه است.

 

۶. فرضیات شما هم جالب بود، باید ببینیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. از نظر آمریکا، اوکراین فدای اسراییل، انرژی فدای اسراییل، اقتصاد فدای اسراییل، زیرا اقتصاد خودشان به یهودیان بسته است، انسانها فدای اسراییل، همه کشورها فدای اسراییل، اما این که سطح درگیری تا چه میزان خواهد شد، باید ببینیم چه تحولاتی رخ خواهد داد.

 

محمد رضا احمدی

پاسخ مدیر دامنه :
جواب به‌زودی....

سلام جناب استاد حجت الاسلام احمدی. شکنندگی اسرائیل را معقول مطرح کردید. متنت بسیار با واقعیت صحنه مطابقت دارد. یک چیز سوای ضربه‌پذیری اسرائیل باید میان همه‌ی ما بچرخد که حامیان اسرائیل در ایران شامل بیهودگان، هرزگان و بخشی از چپ آمریکایی منهزم اینک باید بفهمند که چرا یک نظام جعلی که خود را چندحزبی می‌داند و سیستمی دموکراسی!! این‌همه مسلح است و اساس این رژیم ارتش است و کابینه‌ی جنگ. دوم این که بارها قدرت بازدارندگی ایران را زیر تیغ هجمه بردند اینک باید بفهمند که توان موشکی بازدارنده‌ی ایران یعنی چه. چطور به ایران می‌رسند قائل به خلع سلاح هستند و فقط اقتصاد وابسته به غرب، اما به اسرائیل که می‌رسند هرگز این نظام میلیتاریستی (=ارتش محور) را مورد پرسش حتی قرار نمی‌دهند. یعنی خواستم گفته باشم حرف شما در بند ۵ که اشاره داشتی "وضعیت کشورهای اسلامی هم معلوم است" به این دو سه دسته‌ی داخلی هم می‌خورد که بدفکرانه به فلطسین می‌نگرند. همان حمّالان و دلّاکان و دلّالان غرب. به بند ۶ که بر  "به بار نشستن نهال جمهوری اسلامی" دست گذاشتی هم خواستم حرفی بگویم که تز امام ره درست بود که می‌گفت "امروز ایران، فردا فلسطین" چون آن حکیم خبر داشت نهال ایران باید تنومند شود و فلسطین هم واقعا" «فردا»ی ما بود. اینک باید دید هوشمندی رهبری -که وی را فردی ظفرمند و فوق افراد عادی می‌دانم- «فردا» را چگونه تفسیر می‌کنند. شاید هنوز وقتِ "فردا فلسطین" نرسیده باشد. باید با دقت صحنه را پایید. من اسمش را می‌گذارم سیاست  نه دیر و نه زود. یعنی فقط به‌هنگام. و من عقل آقای خامنه‌ای خیلی قوی می‌دانم. اطلاعات کامل هم از صفحه‌ی شطرنجی سیاست دارد. از نقشت در بیان و تبیین مسائل روز ممنونم. خودم قائلم باید اسرائیل از درون بپوکد. دارد هم می‌پوسد. زیرا پس از این شکست به دست حماس و حزب‌الله هجوم احزاب اسرائیل به نظام خودشان و به یکدیگر حتمی است. من معتقدم آقای حسین امیرعبداللهیان وزیر لایق خارجه‌ی ایران که آینده حتی در اندازه‌ی ریاست‌جمهوری هم ظاهر خواهد شد باید در منطقه اردوی سیاسی بزند و حتی ایران نیاید نمگر برای انتقال حرف‌های فوق‌سری به رهبری که باید رودررو باشد نه ارتباطی وسایل مخابراتی. او باید جو سیاسی منطقه را در دست بگیرد و دولت‌ها را به سوی تحریم قوی و همه‌جانبه‌ی اسرائیل سوق دهد.

السلام علیکم و رحمه الله. فرضیه های متین و پشتوانه دار است ... تقبل الله ... ولی از جناب رئیس جمهور بایدن که به چه مقاصدی دل خوش داشت و به چه چیز ها ئی چشم دوخته بود و سر انجام به در صد بالائی از خواسته هایش نرسید ه دماغ سوخته و با پناه بردن به وعده دادن ها که خود نوعی پیروزی مردم فلسطین است -گور خودش را گم کرد.توضیح و تبیین این مساله سودمند خواهد بود. طیب الله و رحمه الله علیک و علی ابویک

دعاگو - شفیعی مازندرانی

پاسخ مدیر دامنه :
جواب بنده در فرصت دیگر...
سلام جناب استاد حجت الاسلام شفیعی مازندرانی که مایه‌ی فخر مایید در محل و قم و این صحن. جایی برای قدردانی برایم باقی گذاشتی که فرضیه‌های بنده را مطالعه و آن را "پشتوانه دار" توصیف کرده‌اید. متشکرم استاد. بله از نظر من هم "جو بایدن" با حرکت تاکتیک انتخاباتی وارد اسرائیل شد که آرای صهیون‌صفت‌های آمریکا را به حزبش جذب کند و خواست نمایش رَجَز اجرا کند که دست‌کم نشان دهد زرّادخانه‌های کشورش برای کشتار مسلمین هدیه می‌شود و مقاومت بر خود بلرزد. از سوی دیگر اینان و سایر مقامات دَدصفت غرب که سراسیمه خود را به اسرائیل رساندند خود را خیلی ارزان خرج کاری کردند که در اصل از آن وحشت دارند. شرکت‌شان در ائتلاف جنگی احتمالی فروپاشی اقتصاد اروپا را دربر خواهد داشت زیرا بعد از حرکت ضدآمریکایی و شجاعانه‌ی روسیه در مرزهای آلوده‌ی غربی دو قاره‌ی اروپا و آمریکا مقروض شدند و آمریکا بدهکارترین دولت جهان است. آنان از عواقب نامعلوم جنگ باخبرند. بابت رحمت فرستادن بر ابوین من از میزم برمی‌خیزم و در حق والدین شما و شهیدان غزه دعا می‌کنم.

امروز ایران، فردا فلسطین را کاملا معقولانه تفسیر کردید.ددنیای سیاست دنیای به کارگیری عقل است، میلیون‌ها عاشق فلسطین دوست دارند همین امروز اقدامات شدید متقابل صورت بگیرد، اما آیا این کار عاقلانه هست یا خیر، بستگی به ارزیابی های همه جانبه دارد، دست اندرکاران، بخصوص رهبری حاذق مرتب آن را رصد می‌کنند. فردای فلسطین شاید امروز نباشد، شاید چند سال دیگر باشد و یا ممکن است رژیم جعلی و غاصب اقداماتی انجام دهد که فردای فلسطین، امروز سر برسد. ذر باره بعضی از نیروهای سیاسی داخلی و پیروانشان هم من واقعا حالم از آنها به هم می‌خورد و آنها را لایق صحبت کردن نمی‌دانم. ارادت.

محمدرضا احمدی

پاسخ مدیر دامنه :
پاسخ در فرصت مقتضی...

مجدد استاد گرامی آقای احمدی سلام. ۱. مهم بود که تفسیرم از مفهوم «فردا فلسطین» مورد دقت و تأییدت قرار گیرد. ۲. بلی، قبول دارم آقا احمدی که بر «به کارگیری عقل» در سیاست که هنر مهار جنگ هم محسوب می‌شود، دست اکید گذاشتی. جنگ آنجا شروع می‌شود که سیاست پایان گیرد. دلیل جنگ‌طلبی اسرائیل نسبت به فلسطینی‌ها به همین علت است که طی ۷۵ سال و اندی، حاضر نشد از طریق سیاست تن به دموکراسی فراگیر همه‌ی جمعیت فلسطینیان دهد. ۳. کاملاً درست گفتی که چنین افرادی ناشایست در داخل حتی «لایق صحبت‌کردن» هم نیستند. واژه‌نویسان وقتی «ابله» را تعریف می‌دهند مهمترش را بی‌عُرضه (=بی‌لیاقت) می‌دانند. بگذرم. که خودت واردی احمدی جواب ابلهان گفتند خاموشی! است. خرسندم این‌جماعت را خوب شناختی.

سلام بر اندیشمند گرامی و دیگر فرهیختگان این گروه معظم مثل همیشه بهره می برم وحظ میکنم از تحلیل هایی که شما وبزرگان حاضر در مدرسه ارائه می دهید والبته مایه مباهات است حضور در چنین جمعی، درخصوص اتفاقات ناگوار وحقیقتا زجر آور این روزهای فلسطین و غزه واحتمال درگیری مستقیم بین ایران و آمریکا، که بعضا مطرح می‌شود ویا درخواست مردمی موشک باران اسرائیل توسط ایران ، به نظرم هم آمریکا وهم ایران خواهان ارتقاء سطح درگیری‌هاو گسترش دامنه جنگ نباشند، مستحضر هستید که، درسته آوردگاه نبردها در جغرافیای غزه است وظاهراًبین فلسطین و اسرائیل در جریان است ولی عقبه آن دو گروه حق و باطلی هستند که ایران و غرب (به رهبری آمریکا )آن را هدایت می‌کنند . هم ایران وهم آمریکا تمایل ندارند مستقیم باهم درگیر شوند وسعی دارند ازطریق جنگ نیابتی واز طریق کمک به سرمایه انسانی خود در منطقه، برتری خودرا به یکدیگر به اثبات برسانند و این دلیل دارد دلیلش هم این است که تبعات وقوع چنین جنگی که به احتمال بسیار زیاد تمام عیار خواهد بود غیر قابل تصور است لذا نه غرب خواهان چنین جنگی است چون اساس لیبرال دموکراسی که بر پایه اصالت لذت و سود و سرمایه و مادی گرایی است به هم می‌ریزد وآنها علت وجودی خودرا ازدست می‌دهند ودراینصورت فروپاشی آنهاتسریع می گردد، از طرفی ایران هم در ابعاد اقتصادی وافراد نفوذی که در بخش‌های مختلف کشور وجود دارند مشکلاتی دارد. بنابراین به نظر می‌رسد جنگ بزرگان بصورت مستقیم رخ ندهد. وپیغام وپسغامی که دراین روزها بی واسطه یاباواسطه بین طرفین ردوبدل می‌شود را می‌توان دراین راستا ارزیابی کرد. هیچ کشوری تمایل ندارد که در افکار عمومی دنیا شروع کننده جنگی باشد که ابعاد آن غیرقابل تصور است . حضور ناوهای آمریکایی در منطقه هم دوعلت دارد ، ۱.ترساندن ترسوها (چون خاصیت استکبار این است که سعی میکنند باترساندن به هدف برسند و بهره ای که آنها از ترساندن می‌برند از اقدامات احتمالی بیشتر است) ۲.تقویت روحیه جبهه باطل، آمریکا اگر می‌خواست مستقیم دخالت نظامی بکند این همه کمک در اختیار اسرائیل قرار نمی‌داد و از نزدیک از سردمداران اسرائیل دلجویی نمی کرد. برای ایران هم بهترین اقدام حمایت همه جانبه از نیروهای نیابتی خوداست وبهترین گزینه تحمیل شکست به اسرائیل است چون اسرائیل دو خواسته مطرح کرده است خلع سلاح حماس و آزادی اسرا اگر به این خواسته ها نرسد یعنی شکست اسرائیل . محاسبات این‌طور نشان می‌دهد مگر اینکه به اصطلاح خطای محاسباتی رخ بدهد و هریک از طرفین دچار ارزیابی های اشتباه شوند. ببخشید از صبر و شکیبایی عزیزان سپاسگزارم.

عیسی رمضانی

پاسخ مدیر دامنه :
پاسخ در فرصت بعد....

استاد خوب و پارسا آقای عیسای رمضانی فرزانه‌دوست بنده. ۱. خدا را می‌خوانم که آن گرامی را در فقدان همسرت همواره استوار و پرطاقت نگه دارد و برای ما مصون بدارد. ۲. بنده آنچه می‌نویسم از سرِ تکلیف دینی است و وظایف اخلاقی خودم. اگر هم گاه متن‌هایم مورد عنایتت قرار می‌گیرد، این موجب تقویت نیروی درونی‌ام خواهد بود. درود. ۳. بله، تحلیل و بررسی دقیقت جزوی از احتمالات بالای میدان پیش رو است که بنده با بحث پیام آمریکا به ایران که خویشتنداری کند، آن را کمی شکافتم و شما به‌نحو مفصل آن را مورد توجه قرار دادی. ۴. پایان این بحران، تازه آغاز گرفتاری و پوسیدگی نظام پوشالی اسرائیل است که مانند گرگ به جان هم خواهند افتاد. این نظام که دفاع عقلانی از موجودیت خود ندارد، در افکار عمومی کاملا باخت و به لحاظ هویت سیاسی نابود شد. ۵. ازت بابت ارائه‌ی تحلیل ممنونم. بهره بردم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">