خیابانهای انقلاب
به قلم دامنه. به نام خدا. سلام. قسمت ششم. هر شهری در ایران خیابان انقلاب دارد. خیابانی که پرخاطرهترین و مخاطرهآمیزترین خیابانهای آنشهر، در واژگون کردن سلطنت استبدادی شاه بود. این خیابانها بهنظرم باید خیابان اصلی شهرها بماند و نه فقط طول و عرض آن برای یک جناح سیاسی، عرصهای برای تظاهرات حمایتآمیز باشد، بلکه باید آزادترین خیابان برای بیانِ خواستهها، مطالبات، اعتراضات، گردهماییها، انتقادات رُک مردم از حکومت، محل نشاط سیاسی و خیابانی برای گفتوگو و مدارا نیز باشد.
از آنجا که خیابانهای شهری، همیشه محل کسبوکار مردم و بازاریان است و نیز دارای مراکز دولتی، محل رجوع مردم به ادارات، دفاتر شرکتها، نهادها، مطبّهای پزشکان و کلاً محیط عمومی و مالکیتهای خصوصی شهروندان است، بنابراین، تجمّعات مدنی هم باید با رعایت چارچوبهای مدنی، احترام به حقوق شهروندی و رعایت الزامات قانونی همراه باشد؛ نه با هرجومرج، بلوا، دروغ، تخریب و آشوب.
فلکه ساعت ساری. بازنشر دامنه
در این راستا بیفزایم که دارابکلا نیز خیابان انقلاب علیهی رژیم شاه داشتیم، که ما نیروهای جوان و انقلابی آن عصر، شبهای محرّم از آن مسیر، علیهی حکومت شاه شعار میدادیم و تظاهرات مذهبی، آیینی و نیز دو سه باری هم سیاسی برپا میکردیم. یعنی خیابانی که تکیهی بالا را به پایینتکیهی مرحوم حاجآقا آفاقی وصل میکند. بهتر بود جناب جعفر آهنگر دارابی دهیار اسبق محل _که پروژهی تابلوگذاریهای دارابکلا را با سختکوشی و تلاش مدرن، انجام دادند_ با مشورت از شورای وقت محل، این خیابان را "خیابان انقلاب" نامگذاری میکردند. شاید هم کردهباشند و من خبر ندارم. (قسمت پنجم: اینجا)