اسوهبودن حضرت زهرا
به قلم دامنه: به نام خدا. اُسوه بودن حضرت فاطمه. در سومین روز ایام فاطمیه، به این نکته میپردازم که به آن حضرت از هر زاویه بنگری، نمونه و اسوه است و منبعی بیپایان برای الهامگرفتن. زیرا در تمام جهات زندگی یک انسان کامل و الگوی حیات بود: در مقام یک دختر، در جایگاه یک همسر، در منزلت یک مادر، و از همه بالاتر در هویت یک زنِ مبارز و مسئول.
سراسر زندگی نظری و عملی حضرت فاطمه -سلام الله علیه- درس و آموزه است که میتواند راهی برای انسان باشد. چه زن باشی، چه مرد، مطالعه و پیروی افکار و زندگی فاطمی موجب رستگاری و مقدمهی الهیاندیشیدن و خوبزیستن است. به فرمودهی امام علی (ع) باید با کسانی همنشین شد که سه چیز را به انسان ارمغان بیاورد:
۱. دیدنش شما را به یاد خدا اندازد.
۲. سخنانش بر علم شما بیفزاید.
۳. رفتارش شما را به کار نیک و آخرت ترغیب و تشویق کند.
بنابراین با این فرمول حضرت علی (ع) همنشینی با مکتب، مشئ و مرام فاطمه (س) یکی از بهترین همنشینیهاست. و این حاصل نمیشود مگر آنکه در امتداد مَودّت به آن حضرت، زندگی، نظرات، رفتارها و کردارهای ایشان را مطالعه نمود و از آن برای خود ولو در حد وُسع و محدود الگو ساخت. فاطمهای که:
همیشه در مدار حق قرار داشت. ستم را برنمیتافت. ساده و سالم زندگی میکرد. به بیچارگان مهربان بود. به انتقاد از حاکم وقت برخاست. فقر و سختیها را چشید و شکیبایی ورزید. با آنکه پیامبرزاده بود، اما مانند مستمندان و مستضعفان و حتی سختتر از آنان زندگی میکرد. دعا و تضرّع و عبودیت عارفانه داشت. همتا و همپای امام علی (ع) بود و جان خود را فدای حقگرایی و حقگویی کرد. شهادت غمبارش بر پیروان تسلیت.