استادِ اخلاق
به قلم دامنه : به نام خدا. شرح حال بزرگان دین و اخلاق، بهرهرسانی فراوان و آموزندگی پایدار دارد. مثلاً سالها پیش در شرح احوال آقای بروجردی -رحمهُالله- خوانده بودم ایشان آنقدر برای شأن و منزلت اساتیدش ارزش و احترام قائل بودند، حتی به گربهی منزل استاد خود احترام میگذاشتند.
آیتالله العظمی بروجردی
دیماه ۱۳۶۴ تمام شمارگان در: اینجا
هنوز نیز بهخوبی در یادم مانده که از همان آغاز چاپ و انتشار مجلهی «حوزه» در دههی شصت، آبونمان (=حق اشتراک) این مجلّهی ارزشمند شده بودم و هنوز هم شمارگانش را در کتابخانهام نگهداری میکنم. یکی از ویژگیهای این مجله این بوده در هر شماره زندگانی و احوال یکی از علمای بزرگ را مورد بررسی قرار میداد و این شیوهی اثرگذار را همواره رعایت میکرد. انسان وقتی دستش از استادِ اخلاق کوتاه است، میتواند با خواندن زندگی بزرگان و عالمان، کاستیهای خود را بکاهد و بر رونق روح خود بیفزاید و به روان خود سلامتی و تغدیهی معنوی ببخشاید.
امروزهروز، با تأسّف، پارهای از روحانیون مدار قدرت، دنیازده شدند؛ یعنی درست بر خلاف همهی آنچه خود به دیگران آموختند و یا در درس اساتید خود تعلیم دیدند. همین خسران، موجب شده روحانیتستیزان دل مردم را نسبت به علما و حوزه بدبین کنند که این دسیسه فقط با سادهزیستی روحانیت و آزاداندیشیهای آنان خنثی میشود. علمایی همچون مرحوم آیت الله بروجردی در زندگی خودشان نشانههایی برای سبک زندگی بروز دادند که میتواند مردم مؤمن را در راه عقیده و اخلاق پایدارتر بدارد. هین! همین!