قدرت مطلقهی ملکهی انگلیس
متن نقلی: «از ملکه همیشه با عنوان مقام تشریفاتی یاد میکنند حال آنکه قانونا او قدرتمندترین فرد در کشور است. گرچه حضور ملکه در مناسبتهای سیاسی محدود به تشریفاتی همچون تأیید انتخاب نخست وزیر در مجلس یا سخنرانی سالیانه برای نمایندگان و امضای مصوبات مجلس است، جایگاه قانونی او فراتر از این تشریفات است. قانون به او قدرت بلامنازعی داده که اگر به کارش نمی برد، به سبب محدودیت اختیاراتش نیست بلکه در راستای سنتی است که فرمانروایان پیش از او بنایش را نهادند.
ملکه انگلستان قانونا فرمانده کل نیروهای مسلح است، می تواند اعلام جنگ کند، به جنگ پایان دهد و پیمان صلح ببندد. ملکه می تواند نخست وزیر را برکنار کند و ریاست دولت را به فرد دیگری واگذارد. می تواند مجلس را به حال تعلیق دربیاورد یا اصلا منحل کند. این اختیارات ملکه منحصر به انگلستان نیست. او همین اختیارات را در ۱۵ کشور دیگر نیز داراست؛ کشورهایی که زمانی مستعمره بریتانیا بودهاند. مهمترین این کشورها کانادا، استرالیا و نیوزلند هستند.
ساختار سیاسی انگلیس بر پایه قوانینی است که مجلسین عوام و اعیان تصویب کرده و ملکه آنها را تایید میکند. مصوبات مجلس با امضای ملکه لازم الاجرا میشوند. ملکه انگلستان، جایگاه مذهبی نیز دارد. او پیشوای کلیسای انگلستان است، سراسقف و اسقفهای این کلیسا را عزل و نصب میکند و حق هر دخل و تصرفی در کلیساها را دارد. در نتیجه نمیتواند به دین مسیح و مذهب انگلیکن ابراز بی باوری کند. (منبع)
| لینک کوتاه این پست →
qaqom.blog.ir/post/1134