دامنه‌ی داراب‌کلا

ایران ، قم ، مازندران ، ساری ، میاندورود

دامنه‌ی داراب‌کلا

ایران ، قم ، مازندران ، ساری ، میاندورود

مشخصات سایت دامنه
دامنه‌ی داراب‌کلا

Qalame Qom
ابراهیم طالبی دارابی (دامنه)
قم ، مازندران ، ساری ، میاندورود ، داراب‌کلا

پیام مدیر
نظرات
موضوع
بایگانی
پسندیده

شهید مطهری در سه پرده

دوشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۰۷ ق.ظ

به قلم حجت‌الاسلام محمدرضا احمدی:

پرده اول:

"من به همین دانشکده در چند سال پیش نامه نوشتم و گفتم یگانه دانشکده ای که صلاحیت دارد یک کرسی اختصاص به مارکسیسم بدهد این دانشکده است نه این که مارکسیسم یا بخش اعتقادی و فلسفی و منطقی اش (ماتریالیسم دیالکتیک) را یک استاد مسلمان تدریس کند، بلکه بروید استادی که واقعا مارکسیسم را شناخته باشد و مؤمن به مارکسیسم باشد، ماتریالیسم دیالکتیک را شناخته باشد و معتقد به آن باشد و مخصوصا به خدا اعتقاد نداشته باشد، به هر قیمتی شده پیدا کنید، حقوق گزاف به او بدهید بیاید در همین دانشکده ی الهیات اینها را تدریس کند. بعد ما هم می آییم، حرفی اگر داشته باشیم می گوییم و منطقمان را عرضه می داریم. هیچ کس هم مجبور نیست که منطق ما یا منطق آنها را بپذیرد... این کار صحیح است، و الا اگر ما جلو فکر را بگیریم، اسلام و جمهوری اسلامی را شکست داه ایم، ولی این غیر از مسئله اغفال و اغواست
م. آ شهید مطهری. ج ۲۴، ص: ۱۲۶
آینده انقلاب اسلامی، ص ۹۵
پرده دوم:
 
"صراط مستقیم باریک‏ است، کمی از این طرف برویم پرت می‏شویم، کمی از آن طرف برویم هم پرت‏ می‏شویم، اندکی به نام عفت و عصمت و پاکی، زن را بکشانیم به گوشه‏ صندوقخانه ها، پرت شده ایم، یک ذره به نام دخالت خانمها در اجتماعات و فعالیتها حریم (در " مسئله حجاب " این حدود کاملا مشخص شده) را بشکنیم نیز از آن طرف افتاده ایم‏. شرکت، ملازم با اختلاط نیست، شرکت ملازم با نوعی التذاذ جنسی از یکدیگر بردن نیست. پیغمبر اکرم در مسجد مدینه زنها را اجازه می داد می آمدند، مردها را هم اجازه می داد می آمدند. زنها را منع نکرد، ولی یک دفعه فرمود: ای کاش ما برای خانمها درِ دیگری از مسجد باز کنیم، دلش نمی خواست که زنها و مردها از یک در داخل و خارج شوند، به یکدیگر تنه می زنند، فساد از همین جا پیدا می شود که بعد باب النساء را ساختند که الآن هم در همان محل در مسجد مدینه دری هست به نام باب النساء که مخصوص زنهاست... پیغمبر اکرم خوش نداشت که این حرکت به صورت اختلاط باشد".
آینده انقلاب اسلامی، ص ۲۱۹
 
پرده سوم:
 
"آمدند دبیرستان های مختلط تاسیس کردند، برای چه؟ هدف چه بود؟ دانشگاهها که وضع عجیبی داشت. در حدود دوازده سال پیش از دانشکده ادبیات از من دعوت شد که در دوره فوق لیسانس و دکترای آنجا که کلاسهای آن معمولا چهار پنج نفر بیشتر نیستند تدریس کنم... من هم نمی رفتم، اصرارهای خیلی زیادی شد و دلایل بسیاری آوردند که چنین نیازی به فلسفه اسلامی هست و اگر شما بیایید چنین و چنان می شود و... من یک روز رفتم ، تا رفتم داخل سالن دانشکده ادبیات واقعا وحشت کردم. آن کلاس در زیر زمین تشکیل می شد. من سالن سینما را تا آن وقت ندیده بودم، هنوز هم ندیده ام، ولی آن چه را که در باره سالن سینما شنیده بودم، آنجا شهود کردم، حقیقتا شرمنده شدم. از آن اتاق که بیرون آمدم بروم زیر زمین برای درس، از یک کناری خودم را کشیدم، سرم را پایین انداختم، رفتم آنجا چهار کلمه درس گفتم و گفتم خداحافظ، اینجا جای من نیست".
آینده انقلاب اسلامی، ص ۲۱۶
| لینک کوتاه این پست → qaqom.blog.ir/post/2036
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
ابراهیم طالبی | دامنه دارابی

تک نگاران دامنه

روحانیت ایران

نظرات (۱)

۱۸ بهمن ۱۴۰۰ ، ۱۱:۰۷ ابراهیم طالبی دارابی دامنه
دامنه:
حجت‌الاسلام استاد آشیخ محمدرضا احمدی
سلام آقا. دلچسب و بجا. بذار من هم از دیده‌ام بگم: دانشکده‌ی ادبیات و هنرهای زیبا دانشگاه تهران تقریباً روبروی دانشکده‌ی ما بود؛ حقوق و علوم سیاسی، چشم به آن دانشکده‌ی مورد بحث شهید مطهری اگر می‌دوختی  شکیل و شیک و با حیاطی به گل و گیا‌ه و زیا آراسته، هنر چیه، وهن و وحشت و طبع به برهنگی را می‌دیدی؟ چرا؟ چون برخی‌شون فکر می‌کردند هنر یعنی بی‌قیدشدن! کی؟ ۱۳۷۱. وای عصر مثلاً لیبرال‌بازی درآوردن و به لباس غرب شدن و راه آنان را پیمودن؛ بپیما، به اقتباس، نه به تقلید در هر همه چیز.
 
آقای احمدی:
درود بر استاد طالبی عزیز. من واقعا به نحوه مدیریت شما در دوره جدید فعالیت این گروه افتخار می‌کنم. این همه وقت گذاشتن، صبوری کردن، به تک تک پست‌ها جواب دادن، رعایت حفظ اصول و مبانی کار جمعی، پخته و نغز جواب دادن و... همه اینها را شما جمع کردید. در ساعات اداری معمولا فرصت نگاه کردن نداریم، اما بعد از ظهر با انبوهی از پیامها و پستهای خوب هم کلاسی ها مواجه می‌شویم که تقریبا همه آنها قابل استفاده هست. بخش جالب قضیه این است که شما تلاش می‌کنید به همه پیامها جواب درخور بدهید. البته به توانمندی شما واقف بودم، اما الآن ایمان آوردم و به مرحله لیطمئنَّ قلبی رسیدم. اما در موضوع مورد نظر، متاسفانه وضعیت این گونه هست که فرمودید. وقتی صحبت از ویژگی‌ها و امتیازات خیابان فرشته تهران شد، آقای شیخ حسین انصاریان به شوخی گفته بود که البته فرشته‌های زمینی هم در آنجا حضور دارند. در مراکز علمی و آموزشی ما متاسفانه روابط غیرشرعی و غیر عرفی، همان گونه که شهید مطهری گفته بود، بر گفتمان علمی رخنه کرده است و فرشتگان زمینی در حاله ضربه فنی کردن آسمانیان هستند. امید است متنبه شویم.
 
دامنه:
استاد شیخ احمدی سلام. شناخت و اُنس‌مان به سالیانی دراز عقبه دارد و همین به علاقه انجامیده، با عُلقه‌ای معرفتی و محبتی.. حقیقت امر این است مدرسه فکرت را از آن رو از سال ۱۳۹۷ راه انداختم تا همه به همدیگر به زبان رسا، با شیوه‌ی منطق و بدون جنجال و ماجراجویی دانش‌رسانی کنند. پیامبر عظیم ما ص در حلقه‌ی علم رفت نشست، امام معصوم ما ع خیلی آشکار فرمود حتی در شب قدر باارزش‌ترین کارِ احیاء و شب‌زنده‌داری، مناظره‌ی علمی است. ما حتی به تحریک و تحریص و تحریض از سوی بزرگ‌مان فراخوانده‌شدیم علم، طلب کنیم حتی به دوری مسافت باشد؛ ولو چین، کنایه از اَقصی‌ٰنقطه.
 
اسم اینجا هم مدرسه فکرت است که دو معنای روشن آن این است: مدرسه‌ی فکرت؛ به معنای اندیشیدن. و مدرسه‌ی فکرت، یعنی فکرِ تو، فکر و تفکر تو چیست؟ یعنی ای عضو، فکر خودت را بریز صحنِ این تالار هم‌اندیشی.
 
چرا مقررات وضع شد؟ چون نمی‌خواستم مثل سایر گروه‌ها، رها و شلوغ و پر از کپی و بازفرست‌ها باشد؛ به عبارتی غُلغُل قلم درین قنات اصالت دارد که باید جاری شود و تشنه‌کام را آبیاری کند. بگذرم. من شاگردی دوستدار دانش و ارزش هستم و می‌خواهم عمرم در علم بگذرد و بهترکردنم. لذاست خود را در مقام یک یادگیرنده می‌دانم تا یاددهنده. به اعضای محترم احترام والایی قائلم و حتی تمام این تعداد عضو را در زیارت به ذهنم همراه دارم؛ تا این حد درهم‌تنیدگی روحی.
 
احمدی:
خسته نباشید طالبی عزیز. شما را با حدیثی زیبا از پیامبری زیبا گفتار و زیبا اندیش و زیبانگر مهمان می‌کنم و بهترین ها را برای شما و هم کلاس‌های عزیز آرزو می‌کنم. قال رسول الله صلى‏ الله‏ علیه ‏و‏آله: خَیرُ الدُّنیا وَالآخِرَةِ مَعَ العِلمِ وَشَرُّ الدُّنیا وَالآخِرَةِ مَعَ الجَهلِ ؛ خیر دنیا و آخرت با دانش است و شرّ دنیا و آخرت با نادانى (بحارالانوار، ج ۷۹، ص ۱۷۰)
پاسخ مدیر دامنه :
توضیح: متن نظرات بنده و پاسخ‌های جناب استاد احمدی بود در مدرسه فکرت که در اینجا برای ثبت و انتشار جای داده شد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">